MALZEMELER
6 adet lazanya yaprağı
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
Tuz, karabiber
İçi için:
1 su bardağı konserve garnitür
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Beşamel sos için, tencerede tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 5 dakika sürekli karıştırın. Kırmızı biberleri de 6 eşit parçaya bölüp, garnitürle karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına 2 çorba kaşığı beşamel sos dökün. Üzerine 1 yaprak lazanya yerleştirin. Tekrar beşamel sos sürün. Biberli malzemeden ekleyin. Biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpip, üzerini lazanya yaprağı ile kapatın. Bu yöntemi lazanya yaprakları bitene dek uygulayın. En üste kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini döşeyin. 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.