Sofra
Farklı lezzet denemeyi severler için bu tarif tam size göre karışık otlu ve kayısılı kek tarifimiz...

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 demet ince kıyılmış taze soğan

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    2'şer su bardağı ince kıyılmış radika, labada,
    ebegümeci, semizotu, pazı, ıspanak

    4 adet kuru kayısı

    3 yemek kaşığı iç ceviz

    2 yemek kaşığı krema

    5 adet yumurta

    3 yemek kaşığı mısır unu

    4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

    4 su bardağı galeta unu

    Tuz, karabiber

Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp, yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış otları ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. İnce kıyılmış kuru kayısı, dövülmüş ceviz, krema, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın.
Soğuduktan sora çırpılmış yumurta, mısır unu ve kaşar peynirini ekleyin. Yuvarlak bir kek kalıbı ya da bir fırın kabını yağlayın. Tabanını ve yanlarını kaplayacak şekilde 2 su bardağı galeta ununu kaba serpin.
Otlu karışımı kalıba döküp düzeltin. Üzerine de 2 su bardağı galeta unu dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.