Meyveli kek severler için armut ve portakalın uyumuyla lezzetli tarifimiz...

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet armut

    2 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    250 gram tereyağı

    1 su bardağı toz şeker

    3 yemek kaşığı marmelat

    3.5 kahve fincanı portakal suyu

    1 su bardağı toz badem

    4 adet yumurta

    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

    1 adet portakal

Un ve kabartma tozunu beraber eleyerek kenara alın. Tereyağı, toz şeker, marmelat ve portakal suyunu bir tencereye alın. Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak kıvamlı bir hal alana dek pişirin.
Daha sonra karıştırarak soğutun. Un ve kabartma tozu karışımına toz bademi, ardından hazırladığınız kıvamlı karışımı yavaş yavaş ilave edin. Az çırpılmış yumurta ve ince şekilde rendelediğiniz portakal kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
Armut ve portakalı dilimleyerek hamura karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.