Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram yağsız dana kuşbaşı
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 adet orta boy soğan
    5 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı toz zencefil
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı elma sirkesi
    Tuz ve karabiber
Sıvıyağı derince bir tavaya koyun. Sarmısak ve soğanı incecik kıyıp, etle beraber tavaya ekleyin. Orta ateşte, tüm malzemeleri arada bir karıştırarak kavurun. Et, suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin. Etlerin pişmesine
yakın zencefil ekleyin ve ateşi kısarak biraz daha pişirin. Kimyon ilave edin ve biraz daha pişirin. Salçayı elma sirkesinde ezin ve etlere ekleyin. Karıştırarak iyice dağılmasını sağlayın. En son etlerin üzerine çıkmayacak
kadar sıcak su ilave ederek, ateşi kısın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Yemek piştikten sonra, sıcak iken tuzunu ve karabiberini koyun. Sıcak servis yapın.