Yoğurtlu Terbiyeli Etli Kereviz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti bir tencereye koyup suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve
    sıvıyağı ekleyin. 1-2 dakika kavurup salçayı ekleyin. Suyunu ilave edip et pişene kadar kaynatın. Kerevizleri ve havuçları yıkayıp soyun. Kerevizleri irice, havuçları ise yuvarlak doğradıktansonra ete ekleyin. Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Diğer taraftan terbiye için yoğurdu yumurta, limon suyu ve tuzla birlikte mikserde çırpın. Üzerine pişirdiğiniz yemeğin suyundan 3-4 çorba kaşığı ekleyip yeniden çırpın ve karıştırarak yavaşça tencereye ekleyin. Kereviz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...