Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım su bardağı zeytinyağı
    3 çorba kaşığı tereyağı
    600 gram küçük doğranmış dana eti
    100 gram arpacık soğanı
    2 adet dolmalık biber (kırmızı, sarı)
    80 gram kültür mantarı (8-10 adet)
    2 adet orta boy domates
    Yarım tatlı kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı un,
    kekik,
    tuz
    2 litre su,
    yarım su bardağı yeşil fıstık
    Krep harcı:
    1 su bardağından bir parmak eksik un
    2 adet yumurta
    Bir buçuk su bardağı süt
    3 çorba kaşığı zeytinyağı,
    tuz

Krep hamuru için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Süzgeçten geçirin. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya, yarım kepçe kadar hamurdan dökün. Krebin her iki yüzünü de pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Krepleri bir kenarda bekletin. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Küçük doğranmış dana etini ekleyin. Etin rengi değiştiğinde kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, küp kesilmiş sarı ve kırmızı biberleri, dörde bölünmüş mantarları ve kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince kıyılmış domatesleri ilave edin. Bir süre kavurduktan sonra unu ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika sonra iki litre suyu ilave edin. Kekik ve tuzunu ayarlayın. 30-40 dakika kaynatın. İlk kaynağında suyun üzerinde oluşan köpüğü bir kevgir yardımıyla alın. Tencereyi ateşten aldıktan sonra haşlanmış ve kabuğu soyulmuş yeşil fıstıkları ekleyin. Yeşil fıstıklı harcı önceden hazırladığınız kreplere suyunu süzerek bölüştürün. Bohça şeklinde katlayarak, sarın. Servis tabağına dizin. Süzdüğünüz etin suyunu kreplerin çevresine dökün. Sıcak olarak servis yapın.