Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Biftek için:
    400 gram biftek
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 adet küçük boy soğan
    1 diş kıyılmış sarımsak
    400 gram ıspanak
    2 çorba kaşığı krema
    Tuz
    Karabiber

    Marine için:
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 tatlı kaşığı salça
    1 adet rendelenmiş küçük soğan
    Tuz
    Karabiber

    Pilav için:
    Yarım su bardağı pirinç
    Yarımşar kırmızı ve sarı dolmalık biber
    1 adet küçük kabak
    Yarım patlıcan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
    1 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı fesleğen
    Tuz
    Karabiber

    Kızartmak için:
    Sıvıyağ

    Mantar sos için:
    1 adet soğan
    1 adet çarliston biber
    1 adet domates
    8 adet mantar
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı krema
    Tuz
    Karabiber
Sıvıyağı geniş bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sarımsağı ekleyin. Bir dakika sonra da kıyılmış ıspanağı ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Ispanak suyunu çekince kremayı ekleyin. Karıştırıp 1 dakika sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Sıvı yağ, yoğurt, salça, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Biftekleri döverek incelttikten sonra bu karışıma koyup 1-2 saat marine edin. Daha sonra içlerine hazırladığınız ıspanaklı harçtan koyup sarın. Bir fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan, pilavı hazırlamak için, dolmalık biberleri, kabağı ve patlıcanı küp doğrayıp ayrı ayrı kızartın ve kenara alın. Tereyağını eritip, üzerine sıvı yağı ekleyip kızdırın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Suyu çekince içine, kızarttığınız sebzeleri, naneyi, kekiği, fesleğeni ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin altını kapatıp üzerine bir kağıt havlu yerleştirdikten sonra, kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Mantar sosu hazırlamak için, soğan, biber ve domatesi küp doğrayın. Mantarları 4'e bölün. Sıvı yağı kızdırıp sırası ile soğan, biber, mantar ve domatesleri kavurun. Tuz, karabiber ve krema ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Biftekleri servis tabağına alıp üzerine mantar sos dökün. Akdeniz pilavın eşliğinde servis yapın.