MALZEMELER
5 adet kuzu incik
2-3 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar et suyu
Tuz, karabiber
Ispanak püresi için:
1 kg ıspanak
Yeteri kadar su
Bir tutam karbonat
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri, tuz, karabiber
Patates püresi için:
1 kg patates
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz
Servis için:
3 adet domates
3-4 adet biber
TEREYAĞINI bir tavaya koyup, incikleri hafifçe kızartın. Daha sonra bir fırın kabına alıp, üzerini geçecek kadar et suyu ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Ispanak püresi için, bir tencereye bol su koyup üzerine karbonat ekleyin. Yıkanmış ıspanağı bu suda haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin ve elinizle sıkın. Daha sonra incecik kıyıp kenara alın. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine un ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Sütü ilave edip, hafifçe koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra ıspanak, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Orta ateşte 5-10 dakika pişirip kenara alın. Ayrı bir yerde patates püresini hazırlayın. Bunun için, patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tencereye alıp ezin. Üzerine tereyağı, süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edin. İyice karıştırıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Kuzu incikleri ıspanak ve patates püresi ile közlenmiş biber ve domates eşliğinde servis yapın.