Sebzeli Sakızlı Güveç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencerenin içine mısır yağını koyun. Kıyılmış soğan ve kuşbaşı eti kavurun. Salça, çamsakızı ve un ilave edip, et suyunu ekleyin. Etleri yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın. Bu arada üzerinde biriken köpükleri alın. Daha sonra taze fasulye, havuç, kereviz, kabak, patlıcan ve domatesleri küp küp doğrayın. Arpacık soğan ve mantarlarla birlikte, pişmekte olan etlere ilave edip, hepsini karıştırın. Tuz ve pulbiber ekleyin. Pişen yemeği güveçlere bölüp, üzerine kabuğu soyulmuş domates ve renkli biberleri dizin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL