MALZEMELER
500 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
4-5 adet patates
3 adet havuç
75 gram tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sosu için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
Tuz, karabiber
KIYMAYI geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Patatesleri ve kabukları temizlenmiş havuçları ayrı ayrı haşlayın. Patatesleri temizleyip, sıcakken çatalla ezin. Üzerine havucun haşlama suyundan 1 çay bardağı, 1 adet yumurta, tereyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Kıymalı harcı yağlı kağıt üzerine 35x40 cm ebadında yayın. Üzerine patates püresini ekleyin.
Havuçları bütün olarak pürenin üzerine yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı ile malzemeyi yuvarlayıp rulo yapın. Kağıdın üzerine zeytinyağı sürün. Köfteyi bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika fırında bekletin. Daha sonra servis tabağına alıp dilimleyin. Diğer taraftan sos için
zeytinyağını bir tavaya alın. Üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edin. Yumuşayana kadar sote edin. Sosu köftenin üzerine gezdirip servis yapın.