Öncelikle marine için bir kapta hardal, zeytinyağı, soya sosu, tarhun, kekik, pul biber ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Bonfileyi bu sosa bulayarak içinde yarım saat bekletin. Daha sonra arkalı önlü ızgara yapın ve servis tabağına alın. Pilav için pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin ve suyunu süzün. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında pirinci kavurun. Üzerine suyunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pesto sosu ilave edip karıştırın ve demlenmesi için bir kenara alın. Çoban salata için domates ve salatalığın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Bonfileyi pestolu pilav ve çoban salata ile birlikte servis yapın.