Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet kuzu incik
    2 adet bostan patlıcanı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet soğan,
    2 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı salça
    6 su bardağı sıcak su
    10 adet siyah kalamata zeytin
    5 adet kiraz domates
    Tuz,
    karabiber,
    kekik

Sıvı yağı bir tencereye alıp üzerine kuzu incikleri koyun. 10 dakika çevirerek kavurun. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve salçayı ilave edin. Soğanın rengi dönünce suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bir buçuk saat pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Daha sonra inciklerin kemiklerini ayırın. Diğer taraftan patlıcanların üzerine bir çatalla delikler açın ve ocakta çevirerek közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup iri doğrayın. Servis tabaklarına közlenmiş patlıcanı paylaştırın. Kuzu incikleri üzerine koyun. Dilimlenmiş zeytin, kiraz domates ve kekikle süsleyerek servis yapın.