Patlıcan Paçalı Kuzu İncik
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETLERİ tencereye alıp, 25 dakika haşlayın (haşlama esnasında tencereye soğan, havuç, kereviz yaprağı koyabilirsiniz). Daha sonra kuzu incikleri bir fırın tepsisine alın. Üzerine, haşlama suyundan 1 kepçeyi, salça ilave ederek gezdirin. Tuz ilave edin. Sıcak fırında 20 dakika tutun. Kızaran etleri fırından alın. Ayrı bir yerde yarım çay bardağı sıvıyağı kızdırın. Sarmısağı ince doğrayın. Yağda kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. 5 dakika pişirin. Patlıcanları közleyip soyun ve limonlu suda birkaç dakika bekletin. Daha sonra 4'e bölün. Servis tabağının kenarlarına patlıcanları yerleştirin. Ortasına domatesli sosu alın. Üzerine etleri yerleştirin. Biberleri kızgın sıvıyağda kızartıp, tabağın kenarlarına dizerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL