Patlıcanları alacalı soyup, parmak büyüklüğünde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp, sudan geçirin ve kurulayın. Daha sonra sıvı yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Yağını çektirdikten sonra bir fırın kabına yerleştirin. Zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine eti ekleyin. Birkaç dakika kavurup, kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış 5 adet domatesi katın. Toz şekeri serpin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Gerekirse su ilave ederek kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin. Etli karışımı patlıcanın üzerine dökün. Kalan domatesleri dilimleyip etin üzerine yerleştirin. Sivri biberleri de ikiye bölüp, üzerine ekleyin. Salçayı 2 su bardağı sıcak suda açıp, tuz ekleyin. Daha sonra yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20- 25 dakika pişirin.