Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg patates
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    600 gram kuşbaşı kuzu eti
    3-4 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı un
    1 su bardağı sıcak su
    Bir buçuk su bardağı süt
    Bir tutam rendelenmiş muskat
    100 gram rendenmiş
    kaşar peyniri
    Tuz, karabiber

Bir çorba kaşığı tereyağını tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine
eti koyup, suyunu salıp çekene kadar pişirin. İnce doğranmış sivri biberi ilave edin. Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, et yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda iyice haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin ve bir tencereye alın. Üzerine ılık süt, rendelenmiş muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alın. Patates beğendiyi bir servis tabağına alın. Üzerine eti ekleyip servis yapın.