Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg rostoluk dana eti
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    250 gram mantar, 1 adet soğan
    2-3 dal kıyılmış maydanoz
    2 adet milföy hamuru
    1 çorba kaşığı un, 1 adet domates
    1 adet yumurta sarısı
    Tuz
    karabiber
    biberiye
    pul biber
1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin ve üzerine eti ekleyin. Her tarafını çevirerek kızartın ve etrafında bir kabuk oluşmasını sağladıktan sonra ocaktan alın. Tuz, karabiber ve biberiyeyi
karıştırıp, etin her tarafına sürün. 2 Daha sonra eti zeytinyağı ilave edilmiş bir fırın kabına alın. Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin ve tel ızgara üzerine çıkarıp, dinlenmeye bırakın.
3 Mantarları ince dilimleyin. 1 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine mantar, pul biber ve tuz ekleyin. Suyunu çekene dek harlı ateşte pişirin. Ocaktan alıp maydanoz ekleyin. 4 Milföyleri yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Unlu zeminde merdane
yardımıyla 1 mm kalınlığında açın. Daha sona 1 cm'lik şeritler halinde kesin. 5 Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sotelediğiniz mantarı tepsiye yayın. Etin her tarafını 1 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayıp, mantarın üzerine yerleştirin. Etin üstüne 1-2 dilim halka doğranmış domates koyun. Milföy şeritlerini etin etrafına kafes şeklinde yerleştirip, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.