MALZEMELER
100 gram kuru et
2 su bardağı kurufasulye
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet kıyılmış sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası,
tuz
KURUFASULYEYİ bir gece öncesinden suda bekletin, ertesi gün süzün ve yarı yarıya yumuşayana kadar suda haşlayın. Süzün ve bir kenara alın. Tereyağını bir tencereye alın ve kıyılmış soğan, sivri biber ile doğranmış kuru eti iyice kavurun. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra salça ve biber salçasını katıp, 5 dakika daha kavurun. Kuru fasulye ile üzerini 1-2 parmak geçecek kadar ılık su, tuz katıp, pişmeye bırakın. Fasulye iyice yumuşayana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.