Kilis Usulü Alinazik
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları birkaç yerinden bıçakla delik açıp, közleyin ve kabuklarını soyun. İnce kıyın ve bir kenara alın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı tereyağında hafif pembeleşene kadar soteleyin. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates ile kıyılmış biberleri ekleyin. Domates suyunu çekince kıyılmış patlıcanı ilave edin. Tuz ve karabiber kattıktan sonra ocaktan alın. Ayrı bir tavada kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Zeytinyağı, tuz,pul biber ve yenibahar katıp karıştırın. Patlıcanlı harcı servis tabağına alın ve üzerine kıymalı karışımı yayın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL