Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Akdeniz Mutfağı

MALZEMELER

    1 kuzu işkembesi
    1 su bardağı pirinç
    200 gram kuzu kıyma
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Yarım demet maydanoz
    Tuz,
    karabiber
    1 adet limonun suyu
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Sosu için:
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı domates salçası
    Üzerine:
    Kimyon,
    Karabiber,
    Pul biber

İşkembeyi parçalara bölüp temizleyin. Tuz ve limon suyuyla ovup bir kevgirde bekletin. Pirinç, ince doğranmış soğan, domates salçası, biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, limon suyu, sıvı yağ ve kıymayı karıştırıp, dolmanın içini hazırlayın. İşkembe parçalarının ortasına hazırladığınız içten koyun. Uçları üst üste gelecek şekilde ikiye katlayın ve iplikle dikin. Düdüklü tencereye sıvı yağ ile domates salçasını koyup kavurun. İşkembe dolmalarını da tencereye alıp, salçayla biraz kavurun. Daha sonra üzerine su ilave edip, 1 saat kısık ateşte pişirin. Daha sonra tabağa alıp, üzerine karabiber, kimyon ve pul biber serpip servis yapın.