Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Kebap için: 800 gram kuşbaşı kuzu eti
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    5 çorba kaşığı margarin
    2 adet küçük boy soğan
    1 adet orta boy havuç
    1 çorba kaşığı salça
    Yeteri kadar sıcak su
    Tuz
    Beğendi için:
    4 adet orta boy patlıcan
    1 adet limonun suyu
    6 çorba kaşığı tereyağı
    Bir su bardağından iki parmak eksik un
    Bir su bardağından iki parmak eksik süt
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz
    Süslemek için:
    2 adet orta boy domates
    3-4 adet sivri biber
    3-4 dal maydanoz
Kebabı hazırlamak için, yarım su bardağı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine etleri ekleyin ve orta ateşte
pişmeye bırakın. Diğer taraftan margarini eritip küp doğradığınız soğanları ve havucu kavurarak etlere ekleyin. Salçayı ve tuzunu da ilave edip bir iki çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyu azaldıkça ilave ederek etleri pişirin. Beğendi için, patlıcanları yıkayıp bir kürdanla birkaç yerinden delin.
Daha sonra ocakta ya da fırında közleyip kabuklarını soyun ve acılığını alması için limonlu suya koyun. Birkaç dakika bekletip sudan alın ve ince kıyın. Bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyin. 2 dakika sonra patlıcanları, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu da ekleyip koyu bir kıvam alana
kadar pişirin. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri ilave edin. Közlenmiş
domates, biber ve maydanozla süsleyerek servis yapın.