Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    600 gram bonfile
    200 gram hindi bonfile
    Karabiber
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 adet küçük boy soğanın suyu
    Röşti patates için:
    2 adet patates
    Tuz,
    karabiber
    Balzamik sos için:
    1 adet kırmızı soğan
    1 su bardağı balzamik sirke
    Yarım su bardağı mısırözü yağı
    1 çorba kaşığı tepeleme un
    1 litre et suyu
    1 çorba kaşığı tozşeker
    1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
    Tuz

Sos için kırmızı soğanı halka şeklinde dilimleyin. Halkaları birbirinden ayırın. Teflon tavada çok az sıvı yağ ekleyerek, hafifçe yumuşayıncaya kadar soteleyin. Soğanların üzerine 1 su bardağı balzamik sirkeyi ekleyin. Sirke yarı yarıya azalana dek kaynatın. Başka bir tencerede mısır özü yağında unu pembeleştirin. Et suyunu azar azar ve sürekli karıştırarak, ilave edin. Şeker ve tuzu ekleyin. Karışımı süzgeçten geçirerek, başka bir kaba aktarın. Önceden hazırladığınız kırmızı soğanlı balzamik sirkeyi süzerek, ekleyin. Sosa tuzsuz tereyağı ekleyerek, bir kenarda bekletin. Temizlenmiş bonfileyi Sos için kırmızı soğanı halka şeklinde dilimleyin. Halkaları birbirinden ayırın. Teflon tavada çok az sıvı yağ ekleyerek, hafifçe yumuşayıncaya kadar soteleyin. Soğanların üzerine 1 su bardağı balzamik sirkeyi ekleyin. Sirke yarı yarıya azalana dek kaynatın. Başka bir tencerede mısır özü yağında unu pembeleştirin. Et suyunu azar azar ve sürekli karıştırarak, ilave edin. Şeker ve tuzu ekleyin. Karışımı süzgeçten geçirerek, başka bir kaba aktarın. Önceden hazırladığınız kırmızı soğanlı balzamik sirkeyi süzerek, ekleyin. Sosa tuzsuz tereyağı ekleyerek, bir kenarda bekletin.