Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kemikli kuzu eti
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Yeteri kadar su
    Tuz,
    Karabiber
    Galiye için:
    250 gram pazı,
    250 gram ıspanak,
    250 gram ebegümeci,
    250 gram rezene
    250 gram ısırgan otu
    1 adet orta boy soğan
    3 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz

Tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Üzerinde oluşan beyaz köpüğü bir kaşık yardımıyla alın. İri parçalar halinde doğranmış kemikli kuzu etini tereyağında önlü arkalı kızartın. Daha sonra etleri bir tencereye alın ve tavadaki tereyağını üzerine gezdirin. Etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine et suyundan gezdirin. Galiye için otların yapraklarını ayırın, yıkayın ve süzün. Derin bir tencerede kaynayan suda pazı yapraklarını 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Her seferinde suyu değiştirmek suretiyle diğer otları da aynı şekilde haşlayın ve süzün. Haşlanan otları elinizle sıkın. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı erimiş tereyağında kavurun. Haşlanmış otları katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayın. Ocağın altını kapatın ve kavrulmuş otları etle birlikte sıcak olarak servis yapın.