Fırın Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI közleyip, küp doğrayın. Kuzu etini haşlayın. Hindi etini küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Hindi etini soğan, tereyağı ve zeytinyağı ile iyice soteleyin. Daha sonra haşladığınız kuzu eti, tuz, karabiber ve reyhanı ilave ederek karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Patlıcanın yarısını fırın kabına yerleştirin. Üzerine karışımı yayın. En üste kalan patlıcanları yerleştirin. Kaşar peynirini rendeleyin. Patlıcanın üzerine serpiştirin. Suyu ilaveederek fırına yerleştirin. 120 derecede 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...