Ekşili Taraklık Tavası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    YARIM ay şeklinde doğranmış soğanı tereyağında iyice kavurun. Eti katın ve yaklaşık 5-10 dakika etin rengi dönene kadar ters yüz ederek pişirin. Domates ve biber salçasını ekleyip, 1-2 dakika çevirin. Etlerin tavaya yapışmaması için etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Bu şekilde kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Daha sonra kabukları soyulmadan dilimlenmiş ayvaları ilave edin. 30 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp, karabiber ve pul biber serpip, karıştırın. Üzerine nar ekşisi gezdirin ve sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...