MALZEMELER
Beğendi için:
1 adet bostan patlıcanı
1 çay kaşığı köri sosu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Tuz
karabiber
Pirzolalar için:
3 kalem pirzola
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir tutam kekik
3 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
3 çorba kaşığı zar şeklinde doğranmış portakal kabuğu
1 çay kaşığı hardal
Tuz
karabiber
Birkaç adet bakla
Öncelikle beğendiyi hazırlayın. Bunun için, patlıcanı közleyip kabuğunu soyun. Derin bir kapta tereyağını eritin. Un ve köri salçasını ilave edip, 3 dakika kavurun. Közlenmiş patlıcanı da içine atıp, tahta kaşıkla ezin. Soğuk süt ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Ayrı bir yerde pirzolaların üzerine tuz ve karabiber serperek ağır ateşte iki yüzünü de pişirin. Kırıntı ekmekler, portakal kabuğu dilimleri ve kekiği karıştırıp harç yapın. Pirzolaları bu harçla kaplayın. Fırında iki dakika pişirin. Taze baklaları haşlayıp, sıvıyağda soteleyin. Servis tabağına patlıcan beğendiyi alın. Üzerine sahan pirzolaları dizin ve haşlanmış baklalar ile servis yapın.