Dereotu Soslu Sebzeli Kuzu Kavurma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Eti ilave edip, kısık ateşte et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Diğer taraftan arpacık soğan, verev doğranmış havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi, kaynamış suyun içinde 10 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, ete ilave edin. Bal, limon suyu, tane karabiber, defne yaprağı ve pul biberi ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırıp, sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte et ve sebze yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, defne yaprağını içinden alın ve tuzunu ayarlayın. Dereotu sosu için; ince kıyılmış dereotu, krema, limon suyu ve mayonezi karıştırıp blenderden geçirin. Sebzeli kuzu kavurmayla birlikte sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL