Sofra

EBRU OMURCALI

4 Porsiyon
240 Dakika
Zorluk Derecesi Orta
Fransız Mutfağı

MALZEMELER

    Bir buçuk kg dana budu
    2 adet soğan
    4 dilim dana jambon
    1 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 diş kıyılmış sarmısak
    4 adet doğranmış domates
    Yarımşar çay kaşığı biberiye ve kekik
    2 adet doğranmış havuç
    7 adet tane karabiber
    Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 su bardağı kırmızı şarap
    1 adet defne yaprağı
    15 adet yeşil zeytin
    Tuz, karabiber
ETİ irice dilimleyip, haşlayın. Suyunu süzdürüp kenara alın. 1 adet doğranmış soğanı, dilimlenmiş jambonla birlikte 5 dakika kavurun. Ayrı bir yerde un, tuz ve karabiberi karıştırın. Eti unlu karışıma bulayın. Daha sonra soğanlıjambonlu karışıma ilave edin. Zeytinyağı ekleyip, altın rengi alana dek çevirerek kızartın. Kalan soğanı jülyen doğrayın. Sarmısak, soğan, domates, biberiye, kekik, havuç, karabiber, portakal kabuğu ve son olarak şarabı ekleyin. Karışımı fırın kabına alıp, defne yaprağı ilave edin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 4 saat pişirin. Fırından almadan yarım saat önce zeytin ilave edin. Servis tabağına alıp, üzerine fırın kabındaki sostan gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.