Biftek İncik, Demirhindi ile

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Biftekleri soya sosu ile ovup bir kaba alın. Üzerine sarmısak ve zencefil ekleyip bir gece marine edin. Biftekleri rulo yapıp kalın bir iple bağlayın. Kızgın yağda kızartın ve yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletin. Geniş bir tencerede sarmısak, zencefil ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine şarabı ekleyip karıştırın. ‹stiridye sos, tavuk suyu ve siyah sirkeyi ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan tabakayı alın. Biftekleri fırın tepsisine alıp üzerine et suyu gezdirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında gevrek hale gelinceye kadar pişirin. Biftekleri et suyundan alın. Pişirme suyunun yarısına kişniş kökü, kuş gözü biberi ve demir hindi ekleyip kaynatın. Ateşten alıp süzün. Etleri servis tabağına alın. Etin kenarlarına sostan gezdirin. Yeşil salata eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...