Zerefet (Babiko)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
UN ve tuzu yoğurma kabına alın. Mayayı 1 çay bardağı suda açın ve una ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli birbezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişip, ılındıktan sonra ekmeğin kenar kısmı kalacak şekilde üst kısmını kesip, çıkarın. Çıkardığınız üst kısmı bir kabın içinde ufak parçalara ayırın ve sarmısakla karıştırılmış yoğurdu dökün. 3 çorba kaşığı tereyağını eritip, üzerine ekleyin ve tümünü karıştırıp, ekmeğin içine doldurun.Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, pulbiber serpin ve ydğurdunüzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL