MALZEMELER
2 su bardağı yarma
Tuz,
Aldığı kadar su
Sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pul biber,
yarım demet maydanoz
ÖNCELİKLE köfte için yarma, tuz ve suyu hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tuzlu kaynar suyun içinde köfteleri 20 dakika kaynatın ve süzün. Sosu için tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ilave edin ve 1-2 dakika çevirin. Nane, karabiber ve pul biber katın. En son kıyılmış maydanozu ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Köfteleri bu karışım ile karıştırın ve servis yapın.