Pilavuna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için 1 adet yumurtayı, unu, sütü, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir hamur parçasını 1 cm kalınlığında ve bir çay fincanı büyüklüğünde açın. İç malzemesini hazırlayın. Rendelenmiş hellim peyniri, dilediğiniz miktarda kuru üzüm, yarım paket kabartma tozu, 2 adet bütün yumurta ve diğer iki yumurtanın akını ekleyin. İyice karıştırın. Bu harcı çay fincanı tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların içine bölün. Kenarlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın. Üzerlerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL