Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    2 su bardağı pirinç unu
    1 çorba kaşığı bal
    Yeteri kadar sıcak su ve tuz
    Harç için:
    4 çorba kaşığı kavrulmuş susam
    1 çorba kaşığı bal
    Yeteri kadar tuz
    Üzeri için: Susam yağı
PİRİNÇ unu, bal ve tuza yeteri kadar sıcak su eklenip yoğurun. Üzerine bez örtüp, oda sıcaklığında 1-2 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını açın. Harç için susamı ezip bal ve tuzla karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, kenarlarını kapatın. Buharda 25-30 dakika pişirip, sıcak tatlıların üzerlerine susam yağı sürün. Servis tabağına alıp servis yapın.