Ev Yapımı Yoğurt
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ev yapımı yoğurt için; sütü kalın tabanlı çelik tencereye alın. Ocağa oturtup, serçe parmağınızla sıcaklığını hafif hissedeceğiniz kadar (40 derece) ısıtın. Ocaktan alıp düz bir zemine oturtun. Ayrı bir yerde yoğurdu, muhallebi kıvamı alana dek çırpın. Yoğurdu sütün içine azar azar ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, üzerini örtüyle örtün. Bu sırada ve sonrasında tencerenizi kıpırdatmayın. 5-6 saat bu şekilde dinlendirip, buzdolabına alın. Buzdolabında yeniden 5-6 saat dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL