MALZEMELER
1 kg taze bamya
2 adet domates
Yarım limonun suyu
Tuz, su
Bamya konservesi için, bamyalar bol suda yıkayın. Kapak kısımlarını içindeki sıvı akmayacak şekilde ayıklayın. Bamyaları bir tencereye alıp üzerine tuz serpin. Orta ateş üzerinde, kapağını kapatıp 5 dakika sarartın. Ilındıktan sonra kavanoza yerleştirin (büyüklüğüne göre kavanoz sayısı değişebilir). Kavanozun kapak çizgisini geçmeyecek şekilde tuzlu ve limonlu su doldurun. Üzerlerine yarımşar domates yerleştirip kapağını sıkıca kapatın. Bir tencerenin 2/3'ünü suyla doldurup, kapakları altta kalacak şekilde 1 saat kaynatın. Çıkardıktan sonra kapakları aşağıda olacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde muhafaza edin.