Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Yunan Mutfağı

MALZEMELER

    150 gram iç midye
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 dal taze soğan
    1 diş sarımsak
    2 dal nane
    1 dal dereotu
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    Pilav için:
    200 gram risotto pirinci
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı tuz
Pilav için pirinci tereyağında beyazlaşana dek kavurun. Üzerine su ekleyip, 4 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde iç midyeyi zeytinyağında 4 dakika kavurun. Pirinci ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Kıyılmış soğan, sarımsak, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 2 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.