Sofra
Değişik ve doyurucu bir tat istiyorsanız tarifimizi sofranızdan eksik etmeyin. Peki yeşil mercimekli ovmaç çorbası nasıl yapılır?

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı yeşil mercimek
    6 su bardağı su,
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı nane

    Hamur için:
    1 su bardağı un
    Yeteri kadar su

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp iyice yıkayın. 6 su bardağı su ekleyip haşlayın. Diğer taraftan unu geniş bir kaba alın. Azar azar su ekleyip karıştırarak katı bir hamur elde edin. Avuç içlerinizi unlayıp, hamuru avucunuzun içinde ufalayın. Daha sonra kenara alın. Ayrı bir tencerede kıyılmış soğanı tereyağı ve sıvı yağ karışımında soteleyin. Salça ve nane ilave edip karıştırın. Mercimeği suyu ile beraber ekleyip, ufalanmış hamurları katın. Tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatın. Sıcak servis yapın.