Yerelması Çorbası Tarifi
B ve C vitamini, yüksek lif ve mineral içeriğinin yanı sıra kan şekerini dengeleyici özelliği yer elmasının birçok faydası arasında ilk akla gelenler. Yerelması çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yerelmalarının kabuklarını temizleyip doğrayın. Tencereye alarak, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Daha sonra yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzmeden yerelmalarını püre haline getirin. Süt ve yulaf ezmesini ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Servis kasesine alarak üzerine kıydığınız dereotunu serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL