Sofra
Yoğurt, dövme ve yarmadan oluşan, mis kokusuyla nanenin de katıldığı nefis bir çorba ile karşınızdayız. Toyga çorbası nasıl yapılır?

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı aşurelik buğday
    1 çay bardağı nohut
    1 adet yumurta,
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı süzme yoğurt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Yeteri kadar su,
    tuz

    Üzerine:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Pulbiber,
    nane

Buğday ve nohudu ayrı ayrı bir gece öncesinden ıslatın. Daha sonra ikisini aynı tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. Bir kasede yumurta, 1 çorba kaşığı un ve süzme yoğurdu çırpın. Nohudun suyundan 1 kepçe alıp, yoğurtlu karışıma katın ve karıştırın. Daha sonra bu karışımı nohuda ekleyin. Tereyağında, kalan 1 çorba kaşığı unu pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya ilave edin. 5-10 dakika daha pişirin. En son tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan üzeri için erittiğiniz tereyağına pulbiber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Nane serptikten sonra sıcak servis yapın.