MALZEMELER
1/4 bağ semizotu
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
5-6 su bardağı etsuyu veya su
Tuz
karabiber
Ayıklanmış ve yıkanmış semizotunu doğrayın. Tencereye sıvı yağını alıp, küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleştirin. Üzerine doğranmış semizotunu ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun. Bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı çırparak karıştırın. Suyu ekleyip, tekrar karıştırarak tencereye aktarın. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirin. Tuzunu ayarlayıp, ateşten alın. Üzerine karabiber serpip, servis yapın.