Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg pırasa
    1 adet soğan
    2 adet patates
    1 çay bardağı zeytinyağı
    5 su bardağı et suyu
    150 ml krema
    Tuz
    Karabiber
Pırasanın beyaz kısımlarını, patates ve soğanı orta büyüklükte doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp sebzeleri soteleyin. Suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra mikserden geçirin. Çorbayı tekrar orta hararetli ateşte kaynatın. Kremayı ekleyip karıştırın. Çorbayı ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve servis yapın.