Pırasa Çorbası Tarifi

Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pırasayı incecik kıyın ve bir kenara alın. Zeytinyağını tencereye koyun ve küp doğranmış havucu kısık ateşte 2 dakika çevirin. Kabuğu soyulup rendelenmiş domates ve salçayı katın. Şöyle bir çevirdikten sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tuzunu ayarlayıp, pırasa, küp doğranmış patates ve limon suyunu katın. Sebzeler yumuşayınca çorbayı ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...