Yapımı oldukça kolay olan patatesli marul çorbası vitamin bakımından da oldukça zengindir. Patatesli marul çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

ELİF KORKMAZEL

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet büyük boy patates
    6 adet marul yaprağı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    3 su bardağı su
    Bir tutam rendelenmiş muskat
    Tuz, karabiber
Patatesi küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Bir tencerede tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve patatesi ekleyip, kaynamaya bırakın. Patates yumuşayınca kıyılmış marul yaprağını ekleyin. Muskat, tuz ve karabiber kattıktan sonra bir taşım daha kaynatıp, tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.