Doyurucu, lezzetli ve pratik bir çorba olan kuru sebzeli çorba nasıl yapılır? İşte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet kuru domates
    2 adet kuru kırmızı biber
    1 adet kuru kabak
    6-7 adet kurutulmuş taze fasulye
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı pirinç
    Yeteri kadar su
    Tuz, karabiber
Kuru sebzeleri küçük doğrayıp 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyup, sebzeleri bir-iki dakika sote edin. Daha sonra salça ve unu ilave edin. Unun kokusu gidene kadar kavurun ve tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin. Pirinç, karabiber, tuz ekleyip, sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.