MALZEMELER
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limon
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı nane
Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkarıp,1 su bardağı suda haşlayın. Zarlarını soyup, kırmızı biberle birlikte blenderden geçirin. Ayrı bir yerde unu sıvı yağda kavurun. Biber püresini ilave edip, 1-2 dakika karıştırın. Tavuk suyu ve sütü ilave edip, karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Derin bir kasede yumurta sarısını limon suyu ile iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe alarak yumurtalı karışıma çırparak ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye dökün. Tuz, karabiber ve naneyi ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp, ocaktan alın. Süsleyerek servis yapın.