MALZEMELER
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 kg kabak
8 su bardağı su
2 çorba kaşığı krema
tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. iyice yıkanmış kabakları, kabuklarını soymadan büyük küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri tencereye aktarıp üzerine 8 bardak suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Sonrasında tencereyi ateşten alıp blendırdan geçirin. Tekrar tencereyi ocağa koyup ağır ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Kremayı ekleyin. Bu arada ayrı bir yerde tereyağını eritip, sıvı yağı ekleyin. Üzerine nane ve kırmızıbiberi ilave edin. Bir-iki çevirip ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.