Sofra
Lezzeti bol işkembe çorbası nasıl yapılır? İşte işkembe çorbası tarifi...

6 Porsiyon
45 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk kg dana işkembe
    Yeteri kadar su
    1 adet küçük boy soğan
    3-4 adet defne yaprağı
    5-6 adet tane karabiber
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un

    Üzeri için: 2 adet sarmısak
    Yarım tatlı kaşığı sirke
    Yarım tatlı kaşığı limon suyu
İşkembeyi bol tuzla iyice ovalayıp yıkayın. Düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, ayıklanmış bütün soğan, defne yaprağı ve karabiber ekleyip 45 dakika haşlayın. Soğan ve defne yapraklarını çorbanın içinden alın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta, 1 çay kaşığı tereyağı ve unu iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 çorba kaşığı alıp, karıştırarak yoğurtlu malzemeye ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı da karıştırarak çorbaya ilave edin. Ocaktan alıp, üzerine dövülmüş sarmısak, sirke ve limon suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp karıştırın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.