Sofra
Sofranızda bulunması gereken gulaş çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    100 gram kemiksiz dana eti
    2 su bardağı su
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1/4 soğan
    1 dal kıyılmış kereviz yaprağı
    Yarım çay bardağı kırmızı şarap
    2 çorba kaşığı toz demiglace
    Tuz
    Karabiber
Eti 2 su bardağı kaynar suda iyice haşlayın. Zeytinyağını ayrı bir tencereye alın. Kıyılmış soğan ve kereviz ilave edip kavurun. Eti sudan alıp, elinizde didikleyin. Tencereye ekleyip, 10 dakika soteleyin. Şarabı ilave edip, pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde toz demiglace'yi haşlanan etin suyu ile açıp, çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, kaynamaya bırakın. Kasede ya da ekmek içinde servis yapın.