MALZEMELER
200 gram bayat ekmek
200 gram süzme yoğurt
Bir avuç dolusu arpa şehriye
Yarım demet körpe ıspanak
Bir buçuk litre (10 su bardağı) tavuk suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber
Elde ufaladığınız ekmek içi ve yoğurdu, akşamdan karıştırıp, buzdolabında bekletin. Ertesi sabah yeniden iyice karıştırın. Tavuk veya et suyunu kaynatın (ben tavuk suyunu kaynatıp, bu suda haşlanmış tavuk etini de didikleyerek tekrar tencereye ilave ettim. Ayrıca bir avuç dolusu arpa şehriye ekledim). Daha sonra, yoğurtlu-ekmekli karışıma, sıcak tavuk suyundan azar azar 2-3 kaşık ekleyin. Suyun hepsini katıp, yedirin. En son, incecik doğradığınız körpe ıspanakları ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.