Çin mutfağından hem vitamin deposu hem de çok lezzetli bir çorba tarifi. Çin çorbası nasıl yapılır?

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    3 adet fileto tavuk budu
    6 su bardağı su
    1 kutu konserve mısır
    5 dal taze soğan (yeşil ve beyaz kısımlarını ayrı ayrı doğrayın)
    Yarım kahve fincanı mısır nişastası (Soğuk su ile karıştırılarak eritilecek)
    3 çorba kaşığı soya sosu
    1.5 paket toz tavuk bulyon
    2 adet yumurtanın akı

    Üzerine:
    Karabiber

TavuklarIı haşlayıp, küp küp doğrayın. Başka bir tencereye su, nişasta, mısır, tavuk eti, soğanların beyaz kısımları ve toz bulyonu koyun. Orta ısıda kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kısın. Soya sosunu ekleyin. Yumurta aklarını biraz çırpıp karıştırarak, kaynamakta olan çorbaya ekleyin (yumurtaların çorbayı kesmemesine dikkat edin). Taze soğanların yeşil kısımlarını da ekleyin. Ocağın altını kapatın. Üzerine biraz karabiber ekleyerek servis yapın.