Sofra
Evde bulunan malzemeler ile akşam yemeklerinizin açılışını yapmak için içinizi ısıtacak mevsimine göre bahar çorbası tarifini sizlere sunuyoruz. Bahar çorbası nasıl yapılır?

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Yarım adet kabak
    1 adet patates
    1 adet havuç
    1 adet soğan
    1 avuç taze fasulye
    2 adet kırmızı biber
    1 adet yeşil biber
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım çorba kaşığı salça
    6-7 su bardağı etsuyu veya su
    Maydanoz
    tuz
    karabiber
Tüm sebzeleri ayıkladıktan sonra irice kıyın ve birlikte haşlayın. Süzgeçten veya blenderden geçirerek püre haline getirin. Tencereye un ve sıvıyağ koyup, 3 dakika kavurun. İçine salçayı ilave edip ardından püre halindeki sebzeleri ve baharatları katın. Üzerine et suyunu veya haşlama suyunu azar azar katın. 5-10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine maydanoz serpip, servis yapın.